Video „Ploaia de tungsten”: Ucrainenii au distrus un întreg convoi al armatei ruse cu o salvă de bombe cu submuniții lansate de HIMARS

Data publicării:
Convoi al armatei ruse distrus de bombe cu submuniții lansate de HIMARS-urile ucrainene
Convoi al armatei ruse distrus de bombe cu submuniții lansate de HIMARS-urile ucrainene. Captură gif: Twitter/Tendar

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video în care e prezentat un întreg convoi al armatei ruse, surprins în deplasare pe un drum din regiunea Zaporojie de un bombardament realizat cu bombe cu submuniții lansate de HIMARS-urile armatei ucrainene.

Lansatoarele HIMARS din dotarea Ucrainei folosesc încă din toamna anului 2022 bombe cu submuniții, model M30 A1, conform publicației Forbes. Aceste bombe sunt, în esență, un „container” de forma unui obuz, care conține nu mai puțin de 182.000 de „bile de tungsten”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform producătorului Lockheed Martin, proiectilul HIMARS cu submuniți de tungsten are același efect la țintă ca cel al unei bombe cu dispersie (care folosește însă submuniții explozive, extrem de controversate și care riscă să nu explodeze, ceea ce le transformă practic în mine antipersonal).

Astfel, o singură rachetă HIMARS care conține astfel de submuniții cu tungsten - de tipul celor folosite la lovirea convoiului armatei ruse din Zaporojie - „acoperă” o arie de mărimea a patru terenuri de fotbal.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri