Povestea tinerei care și-a convins iubitul să-i ucidă mama, pentru că o forța să pretindă că e bolnavă. A făcut 8 ani de închisoare

Data publicării:
Gypsy Rose Blanchard a fost eliberată condiționat din închisoare.
Gypsy Rose Blanchard a fost eliberată condiționat din închisoare. Foto: Profimedia

Gypsy Rose Blanchard, o tânără din SUA care și-a convins iubitul cunoscut online să-i ucidă mama pentru că a obligat-o să pretindă timp de ani întregi că suferă de leucemie, distrofie musculară și alte boli grave, a fost eliberată condiționat din închisoare, relatează The Guardian.

Cazul lui Blanchard a impresionat lumea întreagă, după ce s-a aflat că mama ei, Clauddine „Dee Dee” Blanchard, care a fost ucisă în 2015, și-a ținut fiica prizonieră, forțând-o să folosească un scaun cu rotile și să se hrănească printr-un tub.

De fapt, Gypsy Rose Blanchard, acum în vârstă de 32 de ani, era perfect sănătoasă. Mama ei avea sindromul Munchausen prin proxy, o tulburare psihologică în care părinții încearcă să obțină atenție prin bolile exagerate sau inventate ale copiilor lor, a spus avocatul lui Gypsy Rose Blanchard, Michael Stanfield.

„Oamenii îi spuneau constant lui Dee Dee că e o mamă minunată, iar Dee Dee primea toată această atenție”, a spus el.

Prin minciunile femeii, mama și fiica au primit donații, o excursie la Disney World și chiar o casă lângă Springfield de la Habitat for Humanity.

Stanfield a spus că mama lui Gypsy Rose Blanchard a reușit să-i păcălească pe medici spunându-le că dosarele medicale ale fiicei sale au fost pierdute în urma uraganului Katrina. Dacă puneau prea multe întrebări, ea schimba medicul. Printre procedurile inutile la care a fost supusă Gypsy Rose Blanchard a fost îndepărtarea glandelor salivare. Mama ei i-a convins pe doctori că este necesară prin utilizarea unor anestezice locale care provocau salivare excesivă.

Gypsy Rose Blanchard, care nu mergea la școală și nu avea contact cu nimeni în afară de mama ei, a crezut mult timp că este bolnavă, a spus Stanfield.

„Medicii par să confirme tot ce ți se spune. Lumea exterioară îți spune că mama ta este o persoană minunată, iubitoare și grijulie. Ce altceva poți să crezi?” spuse Stanfield.

Dar apoi abuzul a devenit mai grav, a spus Stanfield. Gypsy a mărturisit că mama ei a bătut-o și a legat-o cu lanțuri de pat. Încet, ea a început să înțeleagă că nu era atât de bolnavă precum spunea mama ei.

„Am vrut să scap de controlul ei”, a mărturisit Gypsy la procesul din 2018 al fostului ei iubit, Nicholas Godejohn din Big Bend, Wisconsin, care a fost condamnat la închisoare pe viață în urma crimei.

„L-am convins să facă asta”, a continuat ea.

„Nick era atât de îndrăgostit și atât de obsedat de ea, încât ar fi făcut orice”, a argumentat avocatul lui Godejohn, Dewayne Perry, în instanță, spunând că clientul său are autism și a fost manipulat.

Procurorii au susținut însă că el a fost motivat de sex și de dorința de a fi cu Gypsy Rose Blanchard, pe care a cunoscut-o pe un site creștin de dating.

Gypsy Rose Blanchard a furnizat cuțitul și s-a ascuns într-o baie, în timp ce Godejohn i-a înjunghiat mama. Cei doi au plecat în cele din urmă cu autobuzul spre Wisconsin, unde au fost arestați. Ea a fost încarcerată de atunci la o închisoare de stat pentru femei.

Chiar și vârsta lui Gypsy Rose Blanchard a fost o minciună. Mama ei susținea că e mai tânără pentru a facilita perpetuarea fraudei și a profitat de faptul că Gypsy are doar 150 cm înălțime.

Oamenii legii au fost inițial atât de încurcați de acest lucru, încât documentele inițiale ale instanței enumerau trei vârste diferite pentru ea, cea mai tânără fiind de 19 ani, deși ea avea 23 de ani.

Stanfield și-a amintit că prima dată când a întâlnit-o pe Gypsy Rose Blanchard, aceasta a rămas fără suflare după ce a mers doar 70 de metri, de la lift până în camera în care a vorbit cu ea. Era subnutrită și fragilă fizic.

„Pot spune sincer că rareori am avut un client care să arate mult mai bine după o pedeapsă destul de lungă cu închisoarea. Aceasta este o dovadă a coșmarului trăit de Gypsy”, spune avocatul.

Gypsy Rose Blanchard a spus că abia după arestarea ei și-a dat seama cât de sănătoasă era. Dar a avut nevoie de timp. În cele din urmă, s-a căsătorit din spatele gratiilor cu Ryan Scott Anderson, acum în vârstă de 37 de ani, din Saint Charles, Louisiana.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri