Premierul Spaniei are Covid. Nu va participa la summitul G20 din India

Data publicării:
pedro sanchez face declaratii
Prim-ministrul, care a mai avut COVID-19 în trecut, „este în formă şi va continua să lucreze de la reşedinţa sa”. Foto: Profimedia

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez are Covid. El şi-a anulat participarea la summitul G20 din 9-10 septembrie, de la New Delhi, după ce joi a fost testat pozitiv, a anunţat guvernul într-un comunicat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Sanchez „a fost declarat pozitiv în această după-amiază la testul obligatoriu pentru participarea la summitul G20 şi nu se va putea deplasa la New Delhi”, a informat executivul spaniol.

Prim-ministrul, care a mai avut COVID-19 în trecut, „este în formă şi va continua să lucreze de la reşedinţa sa”, a subliniat sursa citată.

Spania va fi reprezentată la reuniunea G20 de ministrul de Externe, Jose Manuel Albares, precum şi de vicepremierul şi ministru al Economiei, Nadia Calvino, a precizat guvernul.

Summitul G20 din India este următoarea mare serie de negocieri dintr-un calendar încărcat de reuniuni cruciale pentru acţiunea împotriva încălzirii climatice, înaintea conferinţei ONU din Emiratele Arabe Unite, care va începe în noiembrie.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri