Premierul Ucrainei acuză Rusia de crime de război pentru uciderea de civili ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
Denis Șmihal
Premierul ucrainean Denis Șmihal. Foto: Facbook/ Denis Șmihal

Premierul ucrainean Denis Șmihal a acuzat Rusia de crime de război pentru că a vizat ținte civile și a spus că Moscova va trebui să se confrunte cu un „tribunal militar”, relatează CNN.

În timpul unei conferințe de presă, Șmihal a spus că Rusia a bombardat grădinițe, blocuri de locunțe și „autobuze cu copii”.

„Pentru aceste crime, comandamentul rus va ajunge cu siguranță în fața unui tribunal militar. Inamicul va fi cu siguranță pedepsit pentru uciderea copiilor ucraineni. Ucraina nu îi va ierta pentru asta”, a spus Șmihal.

El a adăugat că Rusia atacă în mod deliberat infrastructura civilă pentru că ofensiva forțelor sale armate „eșuează”.

„Guvernul rus nu înțelege că nu luptă doar cu autoritățile. De fapt, ei luptă împotriva întregului popor ucrainean”, a spus el.

Rusia a susținut că forțele sale vizează doar instalații militare și nu lovesc zone rezidențiale, dar mai multe clădiri civile au fost lovite, inclusiv blocuri de locuințe și o grădiniță.

Șmihal a anunțat că Ucraina își închide temporar granițele cu Belarus și Rusia, cu excepția cetățenilor ucraineni din străinătate, pe care i-a îndemnat să se alăture luptei.

„Vă rog să reveniți și să dovediți că sunteți de partea luminii. Și mă adresez tuturor țărilor civilizate: de partea cui sunteți? Sunteți de partea ucigașilor de copii sau sunteți de partea marilor oameni europeni care își apără țara și își apără libertatea de agresiune?”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri