Primarul Kievului cere aliaților Ucrainei ajutoare militare de urgență: „Vă apărăm și pe voi. Acesta nu e război, e terorism”

Data publicării:
Vitali Kliciko
Ucraina are nevoie urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană, a spus Vitali Kliciko. FOTO: Profimedia Images

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării sale, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Acesta este un război al resurselor şi de aceea avem nevoie de sprijin din partea partenerilor noştri”, a declarat Kliciko joi seară, într-o emisiune a ZDF. Ucraina are nevoie urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană, a spus el.

„Nu avem suficiente”, a avertizat Kliciko.

Au loc atacuri în fiecare zi şi ruşii distrug infrastructura.

„Acesta nu este război, este terorism”, a adăugat el.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a început să pârjolească ţara în aşa fel încât oamenii să nu mai poată trăi aici, pentru că viaţa este imposibilă fără electricitate şi apă, a insistat Kliciko.

Ucraina, a subliniat el, luptă şi pentru aliaţii săi.

„Vă apărăm pe fiecare dintre voi”, a continuat primarul capitalei Ucrainei.

Peste 800 de clădiri au fost distruse şi peste 200 de civili au fost ucişi la Kiev

Numai la Kiev, unde sunt desfăşurate mai multe sisteme de apărare aeriană decât oriunde în ţară, peste 800 de clădiri au fost distruse şi peste 200 de civili au fost ucişi, a spus el.

Anterior, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut şi el mai multe arme occidentale pentru a respinge atacurile aeriene ale Rusiei.

În ultimele zile, atacurile cu rachete ale Rusiei au distrus mai multe staţii electrice şi au avariat multe linii de tensiune şi alte facilităţi.

Regiunea estică Harkov din apropierea graniţei cu Rusia se află în prezent sub un bombardament puternic al Rusiei.

Kliciko a apreciat că în prezent nu vede nicio şansă de negociere între Ucraina şi agresorul rus. El a explicat că Rusia încearcă să-i forţeze ţara să vină la masa de negocieri şi să facă compromisuri „încordându-şi muşchi”".

Soluţii diplomatice nu sunt în prezent posibile, a spus Kliciko. Pentru moment, singura opţiune este să rămânem pe linia frontului şi să rămânem puternici din punct de vedere politic, a adăugat primarul capitalei.

Tot ceea ce le-a rămas în prezent ucrainenilor este să-şi apere ţara înainte să poată avea loc convorbiri de pace.

„Nu vedem posibilitatea niciunui compromis”, a subliniat el.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri