Primele declarații ale lui Rustem Umerov, noul ministru ucrainean al Apărării: „Vom recupera toate teritoriile ocupate de ruși”

Data actualizării: Data publicării:
Rustem Umerov
Rustem Umerov, ministrul ucrainean al Apărării. FOTO: Profimedia Images

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a promis să recâştige controlul asupra „fiecărui centimetru” de pământ ucrainean luat de Rusia şi să îi aducă acasă pe toţi cei aflaţi în captivitate, transmite CNN.

El a spus că va „face tot posibilul și imposibilul pentru victoria Ucrainei, pentru fi eliberat fiecare centimetru din țară”.

„Cu siguranță îi vom întoarce pe toți cei care, din păcate, sunt temporar în captivitate. Toți, copii, prizonieri de război, deținuți politici, civili. Patruzeci şi două de milioane de ucraineni stau în spatele fiecărui soldat. În spatele fiecărui soldat se află un minister care va face totul pentru a proteja şi a asigura hrana întregului nostru popor. Poporul nostru, vieţile şi demnitatea lor sunt prioritatea noastră şi cea mai mare valoare”, a spus el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică seară, că a decis să îl înlocuiască pe ministrul Apărării.

„Am decis să îl înlocuiesc pe ministrul Apărării din Ucraina. Oleksii Reznikov a trecut prin mai mult de 550 de zile de război. Cred că ministerul are nevoie de noi abordări şi de alte formate de interacţiune atât cu armata, cât şi cu societatea în general. Acum, Rustem Umerov ar trebui să conducă ministerul. Verkhovna Rada a Ucrainei cunoaşte bine această persoană, iar domnul Umerov nu are nevoie de prezentări suplimentare. Mă aştept ca Parlamentul să susţină acest candidat”, a spus Zelenski.

Reznikov, care a fost numit ministru al Apărării în noiembrie 2021, a ajutat la asigurarea unui ajutor militar occidental de miliarde de dolari pentru a contribui la efortul de război, dar a fost urmărit de acuzaţiile de corupţie din jurul ministerului său, pe care le-a descris ca fiind calomnii.

Umerov, un fost parlamentar în vârstă de 41 de ani care este tătar din Crimeea, a condus Fondul Proprietăţii de Stat al Ucrainei din septembrie 2022 şi a jucat un rol în negocierile sensibile din timpul războiului, de exemplu, în ceea ce priveşte acordul privind cerealele la Marea Neagră.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri