Putin crede că americanii suferă de deficit de atenţie şi îşi vor muta gândul de la Ucraina, avertizează şeful CIA

Data publicării:
Şeful CIA, William Burns, susţine un discurs la sediul CIA pe 8 iulie 2022.
William Burns, directorul CIA. Foto: Profimedia Images

Directorul CIA, William Burns spune că preşedintele rus Vladimir Putin e conştient că nu va obţine prea curând o victorie în Ucraina, însă este dispus să ducă un război de uzură și crede că americanii suferă de "deficit de atenţie" iar în timp îşi vor muta gândul de la Ucraina şi vor renunţa să o mai sprijine, scrie The Washington Post.

"Cred că Putin, în prezent, este prea încrezător în capacitatea sa de a epuiza Ucraina", a spus William Burns, adăugând că prşedintele rus subestimează determinarea SUA de a sprijini Kievul.

Din punctul de vedere al lui Putin, americanii "suferă de deficit de atenţie şi îşi vor muta gândul la alte probleme până la urmă", a declarat şeful CIA.

William Burns a amintit şi de întâlnirea pe care a avut-o cu directorul Serviciului Rus de Informaţii, anul trecut, în noiembrie.

Acesta a remarcat atunci la omologul său: "o aroganţă şi un orgoliu" care reflectă încrederea lui Vladimir Putin că "poate face trecerea timpului să lucreze în avantajul lui, că poate epuiza ucrainenii şi aliaţii europeni, că în cele din urmă se va instala oboseala politică".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri