Putin promite să susţină soldaţii care „apără interesele Rusiei cu armele în mâini”, după protestul soțiilor unor ruși trimiși pe front

Data actualizării: Data publicării:
Vladmir Putin s-a întâlnit cu familiile soldaților ruși care au murit în Ucraina
Vladmir Putin s-a întâlnit cu familiile soldaților ruși care au murit în Ucraina. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a petrecut Crăciunul în afara Kremlinului. Președintele Rusiei a participat la slujba de Crăciun pe rit vechi de la Biserica de lângă reședința sa din Novo-Ogaryovo, din apropiere de Moscova. Înainte de asta, liderul de la Kremlin s-a văzut cu familiile soldaților ruși care au murit în Ucraina.

Putin a spus că îi va sprijini pe soldații care apără interesele Rusiei.

Știți că mulți dintre bărbații noștri, băieții noștri curajoși, eroii, războinicii ruși, chiar și acum, în această zi de sărbătoare, apără interesele țării noastre cu arma în mână. Așa că, în primul rând, aș vrea să-i felicit împreună cu voi, de aici.

Vreau să vă mulțumesc încă o dată și să vă doresc tot binele. Nu voi atinge lucrurile delicate, chiar dificile, legate de situația familiilor voastre - nu astăzi, în ajunul sărbătorilor. Dar vreau să vă asigur că vă vom sprijini întotdeauna”, a spus el.

Putin a ordonat întregului său guvern un sprijin mai mare pentru familiile militarilor ucişi.
„Aş dori ca întâlnirea noastră să fie un semnal clar şi uşor de înţeles pentru toţi colegii mei din întreaga Federaţie Rusă şi de la toate nivelurile - un semnal clar pentru a mă asigura că ei sunt întotdeauna şi pretutindeni alături de voi, repet, la orice nivel de putere”, le-a spus el familiilor.

Declarația vine după ce soțiile unor ruși mobilizați în Ucraina au protestat la Kremlin, cerând revenirea lor din război.

Am încercat mai multe mijloace. Am lansat un apel scris către parlamentari, oficiali, administraţii, dar nu am fost auzite”, a declarat Maria, directoare de vânzări, în vârstă de 47 de ani. Soţul ei a fost mobilizat în noiembrie 2022.

Nu este corect. Sunt civili, nu sunt soldaţi. ărbaţii noştri nu pot sta acolo atât de mult timp”, a adăugat ea.

Maria Semionova, asistentă juridică, a făcut apel la autorităţi să „negocieze pacea” în Ucraina, după doi ani de conflict.
Nemulţumirea se amplifică de luni de zile printre rudele rezerviştilor mobilizaţi la ordinul lui Putin în septembrie 2022, un subiect sensibil pentru autorităţile care până acum au avut grijă să nu reprime această mişcare de revoltă în devenire. În ciuda frigului, au fost în jur de 15 femei care au depus flori roşii la flacăra eternă de la mormântul ostaşului necunoscut de sub zidul Kremlinului, în semn de protest.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri