Putin vrea "groznificarea" orașelor ucrainene, spune Boris Johnson

Data publicării:
putin declaratie
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin nu vrea pace, ci vrea să repete în orașele Ucrainei ce a făcut în Groznîi, capitala Ceceniei, pe care a bombardat-o până la ruine în 1999-2000, a spus premierul britanic Boris Johnson, într-un interviu pentru BBC.

Liderul de la Kremlin nu va reuși, însă, să subjuge națiunea ucraineană, ci o consolidează, crede șeful guvernului de la Londra.

Marea Britanie tocmai a decis să dubleze numărul de rachete trimis Ucrainei pentru a se apăra.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: "Nu sunt optimist că Putin vrea asta (pace n.r.) cu adevărat. Cred că e hotărât să intensifice (atacurile n.r.) și să încerce să transforme marile orașe ale Ucrainei în Groznîi (capitala Ceceniei, devastată de forțele ruse - n.r.), așa cum a încercat întotdeauna să facă. Cred că este o greșeală tragică, dar asta pare să facă acum.

Cred că Ucraina poate câștiga. Nu cred că va fi ușor. Ucrainenii sunt într-o situație îngrozitoare. Nu cred că am mai văzut așa ceva în ultimii 80 de ani în Europa.

Ceea ce face Putin este inadmisibil. Într-un fel Putin deja a pierdut. Nu concepea o asemenea rezistență din partea ucrainenilor și cred că a înțeles complet greșit Ucraina. Este departe de a distruge Ucraina ca națiune, dimpotrivă o consolidează. Nu poate subjuga Ucraina. Nu poate câștiga în sensul acesta.

Treaba noastră este să le oferim instrumentele pentru a se apăra".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri