Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU după bombardamentul asupra oraşului rusesc Belgorod

Data actualizării: Data publicării:
masini arse dupa bombardamentul din belgorod
Orașul Belgorod se află aproape de granița dintre Rusia și Ucraina. Foto: Profimedia

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni în această seară, la ora 21:00 GMT (23:00 ora României), pentru a discuta în legătură cu lovitura din oraşul rus Belgorod, în care au fost ucise cel puţin 14 persoane, a anunţat misiunea rusă la ONU. Atacul a fost atribuit de Moscova Ucrainei.

„Astăzi (...) va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cerută de Rusia cu privire la loviturile asupra Belgorod”, a indicat misiunea ONU pe reţelele de socializare. Informaţia a fost confirmată de doi membri ai Consiliului pentru AFP , potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost „informat” în legătură cu atacul ucrainean asupra oraşului Belgorod, care s-a soldat sâmbătă cu cel puţin 14 morţi, între care doi copii, şi 108 răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Belgorod se află la 80 de kilometri nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţă, potrivit autorităţilor ucrainene.

În total, cel puţin 39 de persoane au fost ucise şi peste 160 au fost rănite vineri în Ucraina într-o vastă serie de lovituri în toată ţara, potrivit Kievului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri