Rusia a început instruirea recruților în enclava Kaliningrad, care găzduiește flota rusă din Marea Baltică și rachete

Data publicării:
Harta cu frontiera Poloniei cu Kaliningrad.
Polonia vrea să securizeze frontiera cu exclava Kaliningrad pentru că este un „vecin instabil”. Foto: Profimedia

În enclava Kaliningrad, sediul flotei ruse din Marea Baltică, a început instruirea unor recruţi mobilizaţi recent, a anunţat miercuri ministerul apărării de la Moscova într-un mesaj preluat de Reuters.

"Întreg personalul militar mobilizat îndeplineşte standardele de tragere cu arme uşoare. În plus, cetăţenii chemaţi din rezervă îşi refac abilităţile de operare şi întreţinere a armelor şi a echipamentelor militare şi speciale", a informat ministerul pe contul său de Telegram.

S-au ţinut de asemenea cursuri pentru ameliorarea aptitudinilor de tragere şi pentru pregătirea personalului militar în vederea "acţiunilor cu încredere pe câmpul de luptă", scrie Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută prima mobilizare din Rusia după cel de-al doilea război mondial, în urma căreia ar putea trimite în Ucraina sute de mii de luptători.

Rusia dispune de o prezenţă militară semnificativă în Kaliningrad, enclavă între Polonia şi Lituania - state care fac parte din Uniunea Europeană şi din NATO. În teritoriul rus respectiv, pe lângă flota baltică şi mii de soldaţi, există rachete care pot transporta bombe nucleare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri