Rusia l-a desemnat „terorist” pe senatorul american Lindsey Graham

Data publicării:
Lindsey Graham cu vestă antiglonț
Lindsey Graham a vizitat Ucraina invadată în mai, anul trecut. Foto: Profimedia Images

Agenția de monitorizare financiară a Rusiei, Rosfinmonitoring, l-a adăugat pe senatorul american Lindsey Graham pe lista sa neagră a „teroriștilor și extremiștilor”, relatează The Moscow Times.

Anterior, ministerul de interne de la Moscova a emis un mandat de arestare pe numele lui Graham, în mai, după ce autoritățile regimului au cerut ca acesta să fie pus sub acuzare în Rusia.

„Un clip video care circulă online îl arată pe senatorul Lindsey Graham spunând, în timpul unei întâlniri cu președintele Ucrainei, că sprijinul financiar al SUA duce la moartea cetățenilor ruși”, transmitea, atunci, ministerul rus de interne.

În imaginile video, politicianul republican îi spunea lui Volodimir Zelenski în două afirmații separate că „rușii mor în Ucraina” și că „aceștia sunt cei mai bine cheltuiți bani de noi (americanii – n. red.)”, referindu-se la ajutoarele trimise de SUA în Ucraina.

Autoritățile ruse au văzut acest mesaje ca fiind legate una de cealaltă cauzal. Graham a respins, în schimb, criticile Rusiei, declarând pentru Reuters că „voi purta mandatul de arestare emis de guvernul corupt și imoral alui Putin ca pe o medalie de onoare”.

Acțiunile regimului criminal de la Kremlin sunt simbolice și, desigur, lipsite de vreo însemnate sau consecință practică. Desemnarea ca terorist sau extremist implică confiscarea conturilor bancare și blocarea intrării pe teritoriul Rusiei, însă Graham nu are, cel mai probabil, nici conturi în Rusia și nici nu intenționează să se deplaseze în această țară.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri