Rusia se laudă că produce mai multe arme decât Occidentul: „Trebuie să ne refacem rezervele. Avem un avantaj”

Data publicării:
soldati rusi cu arme in mana
Rusia are un avantaj faţă de Occident în privinţa producţiei de arme, a declarat un ministru rus. FOTO: Shutterstock

Rusia are un avantaj faţă de Occident în privinţa producţiei de arme şi intenţionează să menţină rata de creştere mare, a declarat luni un ministru rus după ce atât Occidentul, cât şi Rusia şi-au intensificat producţia de arme pentru războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, declanşând cel mai mare conflict din Europa de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial şi cea mai dură confruntare între Rusia şi Occident din timpul Războiului rece.

Ucraina şi susţinătorii săi occidentali au intensificat producţia de arme într-o tentativă de a învinge forţele ruse pe câmpurile de luptă din Ucraina. Rusia şi-a mărit şi ea producţia, dar susţine că Occidentul este de vină pentru războiul despre care Moscova susţine că datează din 2014.

„Nu vreau să mă laud, dar pot să spun că am început să creştem şi am intensificat ritmul producţiei mai devreme decât ţările occidentale”, a declarat Denis Manturov, vicepremierul care supervizează producţia de arme, pentru agenţia de ştiri RIA.

„O altă întrebare este cât de mult va dura cursa”, a spus Manturov, adăugând că planul de înarmare pentru 2025-2034 urmează a fi aprobat anul următor.

Putin spune că producția de artilerie, drone, tancuri şi vehicule blindate a crescut puternic

Preşedintele Vladimir Putin şi ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu, au declarat că producţia de artilerie, drone, tancuri şi vehicule blindate a crescut puternic.

Unii foşti lideri occidentali au vorbit despre un nou Război Rece între Rusia şi China de o parte şi SUA şi aliaţii lor de cealaltă parte, deşi economiei ruse de 2.000 de miliarde de dolari i-ar veni greu să se opună întregii puteri a Occidentului pentru multă vreme.

Potrivit datelor Fondului Monetar Internaţional, PIB-ul SUA a fost de 27.000 de miliarde de dolari anul trecut, în timp ce al Chinei a fost de 17.700 miliarde de dolari.

„Trebuie să ne refacem rezervele şi să menţinem rata de producţie. În ceea ce priveşte curajul ţărilor occidentale, aici nu vreau să vorbesc pentru ei”, a mai spus Manturov.

Vicepremierul Manturov a declarat că volumul comenzilor pentru apărare ale statului s-au dublat în 2023 faţă de anul precedent, producţia „anumitor arme crescând de zece ori”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri