Rusia suspendă exporturile de îngrăşăminte agricole invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport

Data actualizării: Data publicării:
Un tractor împrăștie îngrășăminte pe culturile agricole
Foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Industriei şi Comerţului le-a recomandat vineri producătorilor ruşi de îngrăşăminte să-şi suspende temporar exporturile, invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport.

Rusia este unul din principalii producători mondiali de îngrăşăminte agricole. În special Europa şi Brazilia sunt foarte dependente de îngrăşămintele din Rusia.

„În prezent se creează o situaţie în care, din cauza sabotării livrărilor de către un anumit număr de companii de logistică străine, agricultori din Europa şi din alte ţări nu pot primi cantităţile de îngrăşăminte contractate”, a indicat ministerul într-un comunicat citat de Agerpres.

„Ministerul rus al Industriei şi Comerţului a fost constrâns să le recomande producătorilor ruşi să suspende temporar expedierea de îngrăşăminte destinate exportului”, adaugă comunicatul.

Recomandarea va fi valabilă „până când transportatorii vor relua activitatea regulată şi vor furniza garanţii pentru livrarea integrală a exporturilor de îngrăşăminte ruseşti”.

Ministerul precizează că necesităţile agricultorilor din ţară vor continua să fie acoperite.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri