Video Declarații șocante la Russia Today: Propagada lui Putin propune înecarea copiilor ucraineni sau arderea lor de vii

Data actualizării: Data publicării:
anton krasovski - rt captura
Anton Krasovski, directorul Russia Today, îndeamnă la înecarea sau arderea copiilor ucraineni Foto: captură video Twitter

Directorul Russia Today, post de televiziune finanțat de statul rus, face apologia genocidului în direct. Anton Krasovski a sugerat, nici mai mult, nici mai puțin, că înecarea sau arderea copiilor din Ucraina ar fi justificată. Declarațiile șocante au fost făcute într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, iar Kievul a cerut ca postul să fie interzis în toată lumea pentru incitare la genocid.

Anton Krasovski a spus că acei copii ucraineni care îi considerau pe ruși ocupanți în timpul Uniunii Sovietice ar fi trebuit să fie înecați sau arși încă de pe atunci pentru a nu mai propaga aceste idei. El a răspuns astfel unei relatări a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko care a povestit cum, atunci când a vizitat pentru prima dată Ucraina, în anii 1980, copiii i-au spus că ar fi trăit mai bine dacă Moscova nu le-ar fi ocupat țara, potrivit monitorizării făcute de jurnalista Julia Davis.

Serghei Lukianenko: „Am fost în Ucraina prima dată în copilărie, în anii 80. Acolo, copiii ucraineni îmi spuneau că Ucraina a fost ocupată de moscoviți, că dacă n-ar fi fost moscoviții, ar fi trăit ca în Franța și că suferă din cauza ocupației. Iar aceștia nu erau copii de origine ucraineană, care să vorbească limba ucraineană, erau și din aceștia, cum e și normal, dar eu vorbesc despre copii de origine rusă, cu nume de familie rusești, iar unii dintre ei aveau chiar părinții în armată și vorbeau limba rusă”.

Anton Krasovski: „Trebuiau înecați în râul Tisina, acolo, unde înoată bobocii de rață. Mai bine să fie înecați copiii aceia, direct în Tisina. Suntem oameni inteligenți, dar asta ar fi soluția noastră. Oricine spune că a fost ocupat de moscoviți să fie aruncat într-un râu cu un curent suficient de puternic!

Serghei Lukianenko: „Tradițional, în Rusia, se folosește bățul pentru asta, funcționează mai bine decât să-i arunci în râu... ”

Anton Krasovski: „Acolo, fiecare colibă de rahat - și sunt întinse cu miile, peste tot, în Munții Carpați, apropo, Munții Carpați sunt pur și simplu dezgustători - poate ar trebui vârâți în colibele acelea, cărora să le dai foc după aceea”.

Într-un al moment al emisiunii, care a fost distribuit pe rețelele sociale, Krasovski ia în râs relatările potrivit cărora soldații ruși ar fi violat femei ucrainene în vârstă în timpul invaziei.

Anton Krasovski este un comentator pro-război de  la televiziunea RT, care figurează pe lista personalor sancționate de Uniunea Europeană, precizează Reuters

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să urmărească acest fragment”, a declarat duminică ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, într-un tweet în care distribuie un fragment din interviu. „Incitare agresivă la genocid (vom judeca această persoană pentru asta), care nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceți RT în întreaga lume”, a cerut Kuleba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri