Maria Butina recunoaște că a complotat la ordinele Kremlinului. Va coopera cu procurorii din SUA

Data publicării:
maria butina

Maria Butina, o rusoaică acuzată că a vrut să se infiltreze în organizaţii americane între care şi puternica National Rifle Association (NRA), a pledat vionovată de un singur capăt de inculpare cu privire la ”complot”, într-un tribunal federal, la Washington, în cadrul unei înţelegeri cu acuzarea, relatează Reuters.

maria butina
Maria Butina a pledat „vinovată” la acuzația de complot

Plasată în detenţie preventivă din iulie, Maria Butina, care a pledat până acum nevinovată, a declarat că revine asupra poziţiei sale, în faţa judecătoarei Tanya Chutkan, şi a acceptat să coopereze cu autorităţile federale.

Avocatul său, Robert Driscoll, a apreciat că ea riscă o pedeapsă de până la şase luni de închisoare.

Ea este acuzată că a căutat, sub supervizarea Kremlinului, să creeze linii de comunicare oficioase cu grupuri şi personalităţi, cu scopul de a influenţa politica americană.

Maria Butina s-ar fi aflat în contact cu un oficial rus şi doi cetăţeni americani cu scopul de a se infiltra în NRA, puternicul lobby al armelor de foc, apropiat multor aleşi republicani, pentru a influenţa politica Washingtonului în favoarea Rusiei.

Potrivit avocaţilor lui Butina, reprezentantul rus respectiv este Aleksandr Torşin, adjunctul guvernatorului Băncii centrale a Rusiei, vizată în aprilie de sancţiuni impuse de către Departamentul american al Trezoreriei. Unul dintre cei doi americani este Paul Erickson, un activist conservator.

Rusia a denunţat un caz ”montat piesă cu piesă” şi a cerut eliberarea tinerei.

”Ea riscă 15 ani de închisoare. Pe ce motive?”, s-a întrebat preşedintele rus Vladimir Putin marţi, la Moscova. ”I-am întrebat pe toţi şefii serviciilor noastre de informaţii ce se întâmplă. Nimeni nu o cunoaşte”, a adăugat el.

Sursa: news.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri