Sari la conținut

Rusia blochează accesul la LinkedIn

Rusia blochează accesul la site-ul LinkedIn pe întreg teritoriul ţării, după ce un tribunal din Moscova a decis că reţeaua de socializare a încălcat legea privind stocarea datelor personale. Legislaţia rusă cere ca datele personale ale cetăţenilor ruşi să fie stocate numai pe servere din Rusia, iar LinkedIn nu ar fi respectat această prevedere, spune agenţia de reglementare a telecomunicaţiilor.

Aceasta este prima oară când aplicarea legii promulgate în 2014 este impusă, iar comentatorii spun că măsura ar fi parte a unei campanii de extindere a controlului rus asupra comunicaţiilor. Linkedin are peste 6 milioane de utilizatori înregistraţi în Rusia, arată datele Reuters.

Iar reţeaua s-ar putea să nu fie singura luată în vizor de autorităţi. Google şi Apple stochează datele personale ale ruşilor pe serverele din Rusia, aşa cum cere legea, însă Facebook şi Twitter nu s-au conformat până acum şi au fost ameninţaţi în repetate rânduri că vor fi blocaţi. Nu ar fi primii. Anul trecut autorităţile au blocat şi Wikipedia timp de câteva zile fiindcă platforma publicase un articol despre cannabis.