Serviciul secret rus a arestat trei elevi pentru că au sabotat calea ferată în apropiere de Moscova. Copiii pot fi acuzați de terorism

Data publicării:
2 trenuri merg pe sine in padure
Foto: Profimedia

Serviciul secret al Rusiei, FSB, urmașul KGB-ului, a arestat trei copii care au stricat șinele de cale ferată în regiunea Moscovei, urmând instrucțiunile primite pe Telegram de la niște necunoscuți, scrie agenția TASS.

Agenții FSB și polițiștii de la gara Kursk din Moscova „au oprit activitățile ilegale întreprinse de trei minori din localitatea Cehov (în apropiere de Moscova - n.r.), care au stricat infrastructura de transport a căilor ferate în direcția Kursk”, se arată într-un comunicat FSB, citat de TASS.

Potrivit FSB, copiii, elevi în clasa a VIII-a, au intrat în legătură cu indivizi necunoscuți, care le-ar fi oferit bani ca să distrugă sinele de cale ferată.

După ce au primit instrucțiunile, copiii au stricat șinele și au filmat totul, pentru a putea primii banii promiși. Comunicatul FSB nu specifică nici câți bani au primit, nici amploarea daunelor pe care le-au provocat.

Cei trei copii sunt în curs de a fi puși sub acuzare. Potrivit FSB, astfel de acte pot fi încadrate la terorism sau sabotaj, iar pedepsele pot varia de la 10 ani până la închisoare pe viață.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri