Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin

Data actualizării: Data publicării:
oameni care stau la coada sa semneze pentru sustinerea lui Activistul anti-război Boris Nadejdin la alegerile prezidentiale
Zeci de mii de ruşi stau la coadă pentru a susţine un candidat anti-război în competiţia cu Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Activistul anti-război Boris Nadejdin afirmă că a primit zeci de mii de semnături pentru a putea candida împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul acesta din Rusia, transmite marţi dpa.

„În prezent strângem circa 15.000 de semnături pe zi”, a declarat Nadejdin într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube Hodorkovski Live.

În reţele sociale circulă fotografii şi filmări cu cei care stau la cozi în mai multe oraşe ruse pentru a semna în favoarea candidaturii activistului care i se opune lui Putin.

Boris Nadejdin profimedia
Activistul anti-război Boris Nadejdin. Foto: Profimedia

Conform site-ului de campanie al lui Nadejdin, numărul semnăturilor depăşise marţi dimineaţa pragul de 100.000; au semnat şi mulţi ruşi refugiaţi în străinătate.

Nu este însă sigur că Nadejdin va putea fi înregistrat oficial drept candidat la preşedinţie de autoritatea electorală. Comisia Electorală Centrală le pretinde candidaţilor la scrutinul prezidenţial din 17 martie să depună 105.000 de semnături până în 25 ianuarie, precizează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit dpa, există informaţii că strângerea de semnături întâmpină obstacole. La Sankt Petersburg, Novosibirsk şi Obninsk persoane din staff-ul de campanie al lui Nadejdin au fost reţinute de poliţie pentru scurt timp.

Agenţia citată menţionează că Vladimir Putin va fi practic sigur ales pentru a cincea oară preşedinte al Rusiei. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri