Rușii atacă în estul Ucrainei cu 100.000 de militari: un amestec de trupe de elită și unități de sacrificiu, formate din foști deținuți

Data actualizării: Data publicării:
Russia Navy Marines Drills
Militari ruși în cadrul unui exercițiu de luptă. Foto: Profimedia Images

Armata rusă folosește un amestec de trupe de elită cu unități formate din foști deținuți, în cadrul noilor acțiuni ofensive declanșate în estul Ucrainei, în regiunea Kupiansk (situată între regiunile Harkov și Luhansk). Deși ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele ruse au obținut câștiguri teritoriale limitate, forțele Moscovei nu vor putea să avanseze ori să reușească o străpungere decisivă a lniei frontului, din cauza calității slabe a trupelor, se arată în cel mai recent raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), publicat luni dimineața (ora României).

Conform ministerului rus al Apărării, forțele ruse au reușit să avanseze 2 kilometri de-a lungul frontului și 1,5 kilometri în adâncimea sa, într-o zonă neprecizată pe axa Kupiansk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform ISW, rușii urmăresc să atragă în zona Kupiansk rezervele armatei ucrainene, astfel încât aceste trupe să nu poată fi folosite în zonele de front unde forțele Kievului se află deja în contraofensivă.

Concomitent, rușii transferă trupe în regiunea Bahmut, unde ucrainenii raportează zilnic noi avansuri pe flancuri, în încercarea de a fixa și ei în această zonă cât mai multe trupe rusești, inclusiv unități de elită din regimentele de parașutiști ale Moscovei.

„ISW estimează în continuare că forțele ruse nu vor reuși, cel mai probabil, să avanseze ori să obțină o spargere a frontului între regiunile Harkov și Luhansk, în parte din cauza slabei calități a forțelor ruse desfășurate în această zonă. Conform surselor ucrainene și ruse, în regiunea Kupiansk operează elemente ale Armatei 1 de Gardă Tancuri și unitățile de „Asalt-Z”, alcătuite din foști deținuți”, se arată în raportul ISW.

Unitățile de „Asalt-Z” au un moral scăzut și probleme de disciplină, în vreme ce Armata 1 de Gardă Tancuri a suferit deja pierderi grele în Ucraina și are capacitatea de luptă afectată, conform ISW.

Cu toate acestea, oficialii armatei ucrainene au declarat că Rusia a concentrat peste 100.000 de militari și 900 de tancuri pe linia frontului dintre Harkov și Luhansk.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...