Rușii au atacat Odesa și Kiev cu drone și rachete balistice Iskander. Nouă civili au fost răniți, mai multe clădiri au luat foc

Data actualizării: Data publicării:
bombardament in odesa
Rușii au atacat Odesa și Kiev cu drone și rachete balistice Iskander. FOTO: Profimedia Images

Rușii au atacat Ucraina cu drone și rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acţiune. Au vizat Odesa și Kiev. Nouă persoane au fost rănite, printre care patru copii.

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Ucrainei care a rănit nouă persoane în portul Odesa de la Marea Neagră, dintre care patru copii, şi a vizat şi capitala Kiev, au anunţat marţi dimineaţă oficiali militari ucraineni, relatează Reuters.

Copiii răniţi, printre care se numără doi sugari, au fost spitalizaţi, la fel ca şi trei dintre adulţii răniţi, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper. Mai multe clădiri rezidenţiale din oraş au fost avariate şi au luat foc, a precizat el. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puţin 14 apartamente au fost avariate, a adăugat administraţia oraşului.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în total 16 drone de atac şi două rachete balistice Iskander cu rază scurtă de acţiune care au vizat Ucraina. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus 15 dintre drone deasupra regiunilor sudice ale Ucrainei Odesa şi Mîkolaiv, a regiunii centrale Cerkasî şi a regiunii capitalei Kiev, au detaliat forţele aeriene ucrainene. Acestea nu au precizat ce s-a întâmplat cu rachetele.

Toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului au fost distruse, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din capitală, adăugând că nu au fost raportate pagube sau răniţi în urma atacului.

Guvernatorul din Mîkolaiv, Vitali Kim, a declarat că resturi de la o dronă doborâtă au avariat o clădire de infrastructură comercială.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri