Rușii au mai distrus un baraj în Ucraina, spun oficialii de la Kiev: ”Folosesc această tactică pentru a ne încetini avansul”

Data publicării:
Echipaje de salvare trag o ambarcațiune într-o zonă inundată din Herson, Ucraina, pe 10 iunie, 2023.
Rușii au mai distrus un baraj în Ucraina, spun oficialii militari. Foto: Profimedia Images

Armata rusă a distrus, duminică, un baraj situat pe un râu din regiunea Donețk, în încercarea de a încetini contraofensiva ucraineană, a anunțat Valeri Șerșen, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, potrivit Kiev Independent.

Rușii ar fi distrus barajul de mici dimensiuni de pe râul Mokri Yali, provocând inundații pe ambele maluri, spune Șerșen, adăugând că „acest lucru nu afectează” totuși operațiunile armatei ucrainene.

„La început, ocupanții au aruncat în aer rezervorul de apă Karlov, apoi barajul Kahovka, apoi au aruncat în aer alte structuri în zona ocupată din regiunea Zaporojie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Ei se așteaptă la o străpungere în zonă a forțelor noastre de apărare, așa că, pentru a ne încetini avansul, folosesc această tactică”, spune Șerșen.

Acesta a adăugat că ofensiva ucraineană are deja „primele rezultate locale”, referindu-se la eliberarea localităților Blahodatne și Neskuchne din regiunea Donețk, anunțată de armata ucraineană duminică.

Pe 6 iunie, barajul hidrocentralei Kahovka de pe râul Nipru a provocat un dezastru umanitar și ecologic în regiunea Herson. Autoritățile ucrainene spun că au dovezi că distrugerea barajului a fost făcută de un grup de sabotori ruși, deși Moscova neagă acest lucru.

„Distrugerea barajului Kahovka nu face decât să confirme pentru întreaga lume că rușii trebuie alungați din fiecare colț al pământului ucrainean”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Twitter. „Numai victoria Ucrainei va aduce înapoi securitatea. Și această victorie va veni”, a adăugat președintele.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri