Video Rușii au ocupat Avdiivka după retragerea armatei ucrainene. Invadatorii au plantat steagul Rusiei pe cea mai importantă uzină din oraș

Data publicării:
soldați ruși cu steaguri în fața unei clădiri cu geamuri sparte
Rușii au ocupat Avdiivka. Foto: Captură Twitter

Invadatorii ruși au ocupat orașul ucrainean Avdiivka din regiunea Donețk, la puțin timp după retragerea completă a armatei ucrainene. Conform imaginilor de pe rețelele sociale, soldații ruși pot fi văzuți în timp ce înfig steagul Rusiei pe acoperișul principalei uzine din oraș. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cucerirea acestui oraș este cea mai mare victorie simbolică a Rusiei după eşecul contraofensivei ucrainene de vara trecută.

Avdiivka este, astăzi, în mare parte distrusă, însă, potrivit autorităţilor locale, în oraş se mai află în jur de 900 de civili. Rusia speră că, prin capturarea localităţii, va face mai dificile bombardamentele ucrainene ce vizează Doneţk-ul.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris, sâmbătă, retragerea trupelor ucrainene din oraşul Avdiivka ca fiind „foarte logică şi profesionistă” şi a explicat că obiectivul acesteia este de a salva vieţile soldaţilor ucraineni care apărau oraşul din estul ţării în faţa asaltului rusesc.

Zelenski a subliniat importanţa pentru Ucraina de a proteja vieţile soldaţilor săi, care sunt, alături de armament, elementul cheie al apărării ucrainene - „Este o decizie corectă pentru a nu fi înconjuraţi”, a adăugat preşedintele ucrainean, referindu-se la retragerea anunţată de şeful Forţelor Armate Ucrainene, Oleksandr Sîrski.

Citiți și: Momente dramatice cu trupele ucrainene atacate de ruși, în timpul retragerii din Avdiivka

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri