Rușii încearcă să ocupe din nou Robotîne. Armata ucraineană: „Inamicul a eșuat”

Data publicării:
trupe in apropiere de robotine
Armata ucraineană a afirmat luni că forţele ruse încearcă să ocupe din nou Robotîne, sat din sudul Ucrainei. FOTO: Profimedia Images

Armata ucraineană a afirmat luni că forţele ruse încearcă să ocupe din nou Robotîne, sat din sudul Ucrainei, a cărui eliberare, la sfârşitul lui august, a lăsat să se întrevadă un progres în contraofensiva ucraineană. În sud, „inamicul a încercat să-şi reocupe poziţiile lângă Robotîne, fără succes”, a anunţat Andrii Kovaliov, purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează AFP, citată de Agerpres.

În estul Ucrainei, trupele Moscovei continuă, de asemenea, să atace Avdiivka, oraş industrial pe care acestea încearcă de mai multe săptămâni să-l încercuiască, a adăugat Kovaliov.

Armata ucraineană întreprinde din iunie o contraofensivă foarte dificilă în est şi sud, fără a reuşi să străpungă liniile ruse, iar în ultimele săptămâni ruşii au trecut din nou la atac şi au întreprins asalturi în mai multe zone.

De facto, frontul nu a cunoscut o evoluţie semnificativă după circa un an de la eliberarea oraşului Herson de către armata ucraineană.

Acest blocaj l-a făcut pe comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, să afirme recent că războiul se află „într-un impas”. Afirmaţii de o sinceritate rară, însă respinse în mod ferm atât de Kremlin, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Recapitulând luptele de săptămâna trecută, Andrii Kovaliov nu s-a referit decât la o zonă în care forţele ucrainene sunt în ofensivă: Bahmut, oraş al cărui nume evocă cea mai sângeroasă bătălie din acest război.

Însă, chiar şi acolo, ele au respins „60 de tentative” ale ruşilor de a reocupa teritoriul din jurul Andriivka şi Klişciivka.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri