Rușii s-au împușcat între ei, după un scandal între mercenarii Wagner și soldații armatei ruse, în Lugansk

Data publicării:
Russia Ukraine Military Operation Wagner Group
Luptători Wagner și soldați ai armatei ruse s-au împușcat între ei, în Lugansk. Foto: Profimedia Images

Un scandal care a izbucnit între soldații armatei ruse și mercenari din grupul Wagner a escaladat într-un schimb de focuri în orașul ocupat Stanitsia Luganska din regiunea Lugansk, controlată de ruși, potrivit Statului Major ucrainean.

Potrivit sursei citate, în urma confruntării au fost victime de ambele părți, scrie Sky News.

„Fără realizări semnificative pe câmpul de luptă, Forțele Armate Ruse și PMC „Wagner” încearcă din ce în ce mai mult să găsească vinovați pentru înfrângeri. Își transferă responsabilitatea pentru propriile greșeli tactice și pentru pierderile suferite. Ca urmare, o luptă între forțele armate ruse și mercenarii PMC Wagner a izbucnit recent în așezarea Stanitsia Luganska (oblastul Lugansk)”, se arată în informarea Statului Major ucrainean.

Deși nu au apărut dovezi care să susțină afirmația privind schimbul de focuri, sunt cunoscute tensiunile dintre grupul privat condus de Evgheni Prigojin și forțele ministerului rus al Apărării. Prigojin s-a plâns în mai multe rânduri că luptătorii săi rămân fără muniție și că este sabotat de conducerea ministerului rus al Apărării.

Recent, Prigojin chiar declara că ofensiva în Ucraina ar trebui să înceteze. Acesta a îndemnat autoritățile rusești să anunțe terminarea „operațiunii militare speciale” și să se concentreze exclusiv pe apărarea teritoriilor cucerite până acum.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri