Șeful Consiliului de Apărare din Ucraina: Putin și Prigojin au fost mână în mână. Revolta Wagner - „o operațiune specială”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0709708426
Foto: Profimedia Images

Revolta din iunie condusă de Evgheni Prigojin și compania sa militară privată Wagner a fost o „operațiune specială” coordonată cu dictatorul rus Vladimir Putin, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, potrivit presei ucrainene.

„Astăzi putem spune deja că a fost o operațiune specială coordonată cu Putin pentru a-i demasca pe acei generali care nu i-au fost în totalitate loiali lui Putin și anturajului său”, a spus Danilov.

Oficialul a sugerat că Kievul este la curent cu situația acestor generali. Potrivit acestuia, unii dintre ei sunt după gratii și au fost eliberați deja din funcții.

Danilov a spus că „divergențele” din cadrul statului rus vor continua.

„Și credem că acest lucru se va întâmpla în toamna sau iarna acestui an, deoarece numărul persoanelor care înțeleg unde i-a condus Putin crește în fiecare zi”, a adăugat el.

Întrebat de un jurnalist despre cine ar putea provoca următoarea revoltă în Rusia, Danilov a spus că această întrebare „necesită timp”.

El crede că ar putea fi o figură neașteptată care va fi susținută rapid de oameni pentru că în Rusia, „dragostea este la doar un pas de ură”, sugerând că opinia publică din țară s-ar putea întoarce rapid împotriva guvernării lui Putin.

Anterior, The Washington Post a raportat că agențiile ruse de informații l-au informat pe Putin despre revolta lui Wagner cu cel puțin câteva zile înainte de a avea loc.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri