Șeful diplomației franceze: Putin este în negare. A făcut patru erori strategice, una dintre ele de a-și supraestima armata

Data actualizării: Data publicării:
Vladimit Putin, la parada de la Moscova, din 9 mai.
Vladimit Putin, la parada de la Moscova, din 9 mai. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin este "în negare" şi într-o "justificare complet revizionistă" a războiului din Ucraina, susține ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian. Şeful diplomaţiei de la Paris a subliniat "eroarea globală de apreciere" a preşedintelui rus asupra situaţiei din Ucraina, estimând că Putin a făcut "patru erori strategice".

Într-un discurs pentru a sărbători aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a-şi apăra "patria" în faţa unei "ameninţări inacceptabile".

"Este un fel de închidere a lui Putin în război", a estimat ministrul francez de externe. Preşedintele rus "este în negare. Este în justificarea complet revizionistă a motivelor războiului. Are un discurs de negare şi de inversare a responsabilităţilor", a insistat el, într-o declarație la postul BFMTV, notează AFP.

"Nu este nimic nou" după discursul preşedintelui rus în cursul paradei militare din Piaţa Roşie din Moscova, a mai spus Jean-Yves Le Drian.

"Agresiunea rusă continuă, războiul continuă, obiectivele războiului sunt aceleaşi, fie că este vorba de neutralizarea Ucrainei, demilitarizarea ei, denazificarea ei, recuperarea teritoriilor. Asta nu s-a schimbat", a declarat ministrul francez.

Jean-Yves Le Drian a subliniat în declarațiile sale "eroarea globală de apreciere" a preşedintelui rus asupra situaţiei din Ucraina, estimând că Putin a făcut "patru erori strategice", subestimând rezistenţa ucraineană, răspunsul european, solidaritatea din cadrul Alianţei Atlantice şi "supraestimându-şi" armata.

Aceste elemente "au ca rezultat lansarea unui război care va fi lung, dificil", a declarat Jean-Yves Le Drian. "Ar putea însemna un război de câţiva ani", a adăugat el, mai scrie AFP, citată de Agerpres. 

Citește și: Reacții la discursul lui Putin: „Un bătrân nebun tușește și spune ceva despre naziștii din NATO”/„Repetă citate din sertarul cu zombie”

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri