Siegfried Mureșan explică de ce merge Nehammer în Bulgaria: „Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine”

Data publicării:
Karl Nehammer
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că vizita cancelarului austriac în Bulgaria pe 23 ianuarie este o nouă ocazie pentru Karl Nehammer să comunice pe tema migrației. „Nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria”, spune vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European.

„Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine în Austria. Singurul lucru care îl interesează este să câștige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria. Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declarație pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migrației. Merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migrației publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie”, scrie Mureșan, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, şi preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, s-au întâlnit duminică, în prima zi a anului, la concertul tradițional de Anul Nou care are loc la Viena. Cei doi au postat fotografii în care apar împreună la eveniment, pe rețelele sociale. Nehammer și Radev ar fi convenit asupra unei noi întâlniri, la granița Bulgariei, pe data de 23 ianuarie. Nehammer va fi însoțit de ministrul său de interne.

Gestul cancelarului Karl Nehammer de a-l invita pe președintele Bulgariei la concertul de Anul Nou, de la Viena, și stabilirea unei întâlniri în 23 ianuarie arată o nouă abordare a Vienei în raport cu extinderea Schengen, a declarat la Digi24 europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. „Gestul lui Nehammer e tipic de manual, încearcă să trateze diferit, să dea un șah României”, a spus Rareș Bogdan, care a susținut că România nu trebuie să ducă o diplomație a capului plecat care ne-a dus la eșec, ci „una a capului sus, a forței, un pumn băgat într-o mănușă de catifea”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri