Soldații azeri au încercuit „capitala” Karabahului, iar populația „s-a ascuns în pivnițe de teama masacrelor”, spun separatiștii

Data publicării:
masini distruse și moloz
Distrugeri în Stepanakert după asaltul azerilor. Foto: Profimedia Images

Armata Azerbaidjanului a încercuit, vineri așa-zisa capitală a regiunii separatiste Nagorno-Karabah, Stepanakert, în care locuiește o majoritate de etnici armeni, iar populația „s-a ascuns în pivnițe” de teama „masacrelor”, a declarat o purtătoare de cuvânt a așa-ziselor autorități separatise din enclavă. 

„Situaţia la Stepanakert este oribilă, trupele azere sunt peste tot în jurul oraşului, sunt la periferie”, a declarat Armine Hayrapetian, care reprezintă în capitala armeană centrul de informare al „guvernului” teritoriului secesionist. „Oamenii se tem că soldaţii ar putea să intre în oraş în orice moment şi să înceapă masacre”, a afirmat ea în continuare.

Stepanakert şi alte zone din Nagorno-Karabah sunt private de cea mai mare parte a serviciilor de bază, de la ofensiva fulger la începutul săptămânii a armatei azere pentru recucerirea enclavei, a adăugat Hayrapetian. „Nu avem electricitate, nu avem gaze, nu avem hrană, carburanţi, conexiuni de internet şi nici telefonice”, „oamenii se ascund în pivniţe”, a mai spus ea.

Separatiştii armeni au acceptat să depună armele în urma luptelor, care - potrivit lor - au provocat moartea a 200 de persoane. Reprezentanţi ai separatiştilor au participat, joi, în Azerbaidjan la primele discuţii în vederea unei „reintegrări” a Karabahului.

„Avem destule victime, morţi şi răniţi”, a spus Hayrapetian, fără a oferi detalii.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri