Spaniolul care a dezmembrat un chirurg columbian și i-a împrăștiat trupul pe o insulă face dezvăluiri. Detaliile sordide ale crimei

Data actualizării: Data publicării:
daniel sancho
Daniel Sancho, fiul actorului spaniol Rodolfo Sancho Aguirre, a recunoscut că l-a ucis pe chirurgul columbian Edwin Arrieta, el fiind reținut luni. FOTO: Profimedia Images

Daniel Sancho, fiul actorului spaniol Rodolfo Sancho Aguirre, a recunoscut că l-a ucis pe chirurgul columbian Edwin Arrieta, el fiind reținut luni. El a mers duminică împreună cu anchetatorii în cele șapte locații, inclusiv pe o plajă, unde a spus că a aruncat pungi de plastic cu părți din trupul dezmembrat al victimei sale. Crima a zguduit insula Koh Phangan, din Thailanda, considerată un paradis turistic.

Daniel Sancho Bronchal a recunoscut că l-a omorât pe columbianul Edwin Arrieta Arteaga, în vârstă de 44 de ani, și a explicat de ce a făcut asta. Anchetatorii au analizat și imagini surprinse de camerele video de pe insulă, scrie El Pais.

Arrieta își rezervase o cameră la un hotel pentru perioada 31 iulie – 3 august. Sancho a ajuns pe insulă înaintea lui. Poliția thailandeză susține că columbianul a achitat toate cheltuielile.

Deși Sancho stătea în camera rezervată de Arrieta, el își făcuse o altă rezervare la hotel, pentru 1 și 2 august, lângă plaja Salat, a confirmat poliția pentru Bangkok Post. În 1 august, cei doi au luat cina la un restaurant din apropierea hotelului. Seara, spaniolul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce cumpăra cuțite, mănuși de cauciuc, saci de gunoi și produse de curățenie la un magazin, potrivit aceleiași surse.

În prima sa declarație la poliție, Sancho a spus că l-a văzut pentru prima dată pe Arrieta miercuri, 2 august, în jurul orei 15, când s-a dus la debarcader să îl ia. În acea declarație, Sancho povestise că au mâncat la un restaurant și apoi au mers pe plaja Hat Rin, în apropierea hotelului unde erau cazați. Cu toate acestea, crima avusese loc cu o zi mai devreme.

În declarația dată la poliție sâmbătă, Sancho a susținut că Arrieta a venit în camera lui de hotel în 1 august și i-a cerut să întrețină relații sexuale. Spaniolul a declarat că a refuzat și că, furios, l-a împins pe columbian, care a căzut și s-a lovit cu capul de cadă. Sancho a decis să scape de cadavru, așa că l-a dezmembrat și a aruncat trupul în diferite locații de pe insulă, inclusiv în mare.

Pentru a face asta, a închiriat un caiac de la un centru aflat la aproximativ 300 de metri de hotelul în care a avut loc crima. Potrivit femeilor de la centrul de închirieri, Sancho a venit marți, 1 august, în jurul orei 21, vizibil agitat și cerând să „închirieze o barcă”. Deși i-au spus că nu e sigur să plece noaptea cu caiacul, până la urmă au acceptat 1.000 de dolari pe care spaniolul i-a dat când a insistat să „îl cumpere”.

După ce a aruncat în mare o valiză cu rămășițele lui Arrieta, Sancho s-a întors în camera lui. A plecat joi, 3 august, la ora 9:00, potrivit Bangkok Post.

În cursul zilei, presa locală a scris că la o groapă de gunoi a fost găsită o pungă de plastic cu intestine umane. Într-un articol publicat în acea zi, Bangkok Post a scris că criminaliștii au estimat că crima a avut loc cu cel puțin 24 de ore înainte ca părțile corpului să fie descoperite și că rămășițele, datorită dimensiunii lor, trebuie să fi aparținut unui străin.

Sancho a mers joi la o petrecere cu două fete pe care le-a întâlnit la hotel. După ce s-a întors de la eveniment - și după ce vestea despre crimă a ajuns în presă - el a raportat dispariția prietenului său columbian, care, a spus el, a ajuns pe insulă miercuri, a doua zi după crimă.

Vineri, la aceeași groapă de gunoi, într-o pungă de plastic au fost găsite mai multe rămășițe umane, inclusiv două bucăți de picioare, precum și câteva haine. După aceste descoperiri, anchetatorii au decis să-l interogheze pe Sancho în calitate de suspect vineri. De asemenea, poliția observase că spaniolul avea tăieturi și zgârieturi pe corp atunci cînd a venit să reclame dispariția, potrivit agenției de presă EFE.

„Sunt vinovat, dar am fost sechestrat de Edwin”

Polițiștii i-au verificat camera de hotel pe care Sancho a rezervat-o și au constatat că frigiderul, toaleta și chiuveta erau complet curate. Criminaliștii au adunat însă mostre de păr și țesut din canalizare. 

Sancho a recunoscut crima în prezența avocaților săi desemnați de tribunalul thailandez și a mai multor ofițeri de la secția de poliție.

„Sunt vinovat, dar am fost sechestrat de Edwin”, a spus el. Anterior, el negase că e autorul crimei.

Sancho a negat că ar fi avut o relație romantică cu victima, așa cum a spus familia columbianului Arrieta anchetatorilor.

„Era obsedat de mine. M-a înșelat, m-a făcut să cred că voia să facm afaceri, să investească în firma unde sunt asociat. [...] Dar toate erau minciuni. Singurul lucru pe care și-l dorea era să fiu iubitul lui”, a susținut Sancho. „De fiecare dată când încercam să scap de el, mă amenința”, a spus el pentru EFE.

Duminică, agenții l-au dus pe Sancho în diferite zone ale insulei pentru reconstituirea crimei.

În urma testelor ADN asupra rămășițelor umane găsite la groapa de gunoi de pe insulă și a mostrelor de păr și țesut obținute de legiști, a fost identificată victima ca fiind Arrieta, un chirurg din orașul columbian Lorica.

Sancho este acuzat de crimă cu premeditare. Codul penal thailandez prevede pedepse de închisoare pe viață și pedeapsa cu moartea pentru omucidere, cea din urmă putând însă să fie comutată de regele thailandez, așa cum a mai făcut acum trei ani, în cazul unui alt spaniol, Artur Segarra, care în 2016 a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea și dezmembrarea lui David Bernat la Bangkok. Segarra ispășește acum o închisoare pe viață. Articolul 288 din Codul penal are în vedere și o pedeapsă de la 15 la 20 de ani închisoare pentru omor, care poate fi majorată dacă în cauză există circumstanțe agravante.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri