Spionii ucraineni au început să-i vâneze pe piloții ruși de bombardiere strategice

Data actualizării: Data publicării:
bombardiere strategice rusești la baza aeriană Engels, regiunea Saratov
Imagine de la baza aeriană Engels, numită după ideologul comunist Friedrich Engels, sediul regimentului 121 de bombardiere grele ale Federației ruse. Foto: Shutterstock

Serviciile militare de informații ucrainene au început să-i vâneze și să-i asasineze pe piloții ruși de bombardiere strategice implicați în loviturile aeriene cu rachete asupra orașelor ucrainene. Spionii ucraineni au anunțat pe rețelele sociale că un astfel de pilot rus, comandant al unui bombardier strategice Tupolev Tu-95, a fost „împușcat” în orașul Engels, regiunea Saratov, pe teritoriul Federației Ruse.

„În orașul rus Engels, comandantul unui echipaj al bombardierului strategic Tu-95, maiorul Oleg Sergheevici Stegaciov, a fost împușcat”, a anunțat Direcția Principală de Informații (GUR) a armatei ucrainene într-o postare publicată inițial pe contul de Telegram. „Dacă a supraviețuit sau nu - vom clarifica ulterior”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform serviciilor secrete ucrainene, pilotul rus, în vârstă de 41 de ani, lucra la baza aeriană Engels (UM 06987) și „a fost direct implicat în bombardarea obiectivelor civile din Ucraina”.

Baza Engels găzduiește bombardierele strategice pe care Rusia le folosește pentru lansarea de rachete cu rază lungă de acțiune asupra obiectivelor militare și civile din Ucraina.

În luna decembrie 2022, baza a fost atacată de drone kamikaze ucrainene, atac în urma căruia au fost avariat cel puțin un bombardier strategic rus.

Baza aeriană Engles-2, numită după ideologul comunist Friedrich Engels este sediul regimentului 121 de bombardiere grele ale Federației ruse. Aici se află bombardierele strategice Tu-95 și Tu-160, responsabile de lansarea majorității rachetelor asupra Ucrainei. La această bază se aflau, în decembrie 2022, în jur de 15 aparate Tu-95 („Bear”/„Ursul” în terminologia NATO) și 15 Tu-160, conform unui expert militar citat de The Guardian.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri