Video SUA au lansat din avioane primele ajutoare pentru palestinienii din Fâșia Gaza

Data actualizării: Data publicării:
ajutoare umanitare lansate din avioane in fasia gaza
Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza, un sfert din populaţia enclavei, sunt la un pas de foamete. FOTO cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Statele Unite au lansat aerian, sâmbătă, primele ajutoare pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Zeci de mii de porții de mâncare au fost parașutate de trei avioane militare, relatează BBC

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comandamentul Central al Forţelor Aeriene ale SUA a folosit trei avioane C130 pentru a lansa 66 de colete cu produse alimentare, câte 22 din fiecare avion, echivalentul a peste 38.000 de mese, potrivit presei locale. Pachetele nu au inclus apă sau provizii medicale, potrivit CNN.

Organizaţiile umanitare spun că aceste paraşutări aeriene sunt departe de a satisface nevoile de alimente şi provizii din zonă, unde peste 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea.

Președintele Joe Biden a promis că va intensifica ajutorul în teritoriu după moartea a peste 100 de persoane care așteptau ajutoare într-un convoi, joi.

Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza, un sfert din populaţia enclavei, sunt la un pas de foamete, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Un dezastru umanitar are loc în Fâşia Gaza, în special în nord, după aproape cinci luni de campanie aeriană şi terestră israeliană care a distrus părţi din fâşia de coastă aglomerată şi a împins populaţia până la limita foametei, notează Reuters.

În timp ce unii oameni mănâncă hrană pentru animale şi chiar cactuşi pentru a supravieţui, iar medicii spun că sunt copii care mor în spitale din cauza malnutriţiei şi a deshidratării, ONU a anunţat că se confruntă cu „obstacole copleşitoare” pentru a primi ajutoare în Fâşia Gaza.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri