Incendiu puternic pe o ambarcațiune de agrement, în California: 8 morți și 26 de dispăruți

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-barca-california (2)
Foto: twitter.com/VCFD_PIO

Cel puțin 8 oameni au murit și alți 26 de oameni sunt daţi dispăruţi în largul coastelor Californiei, după ce un incendiu a izbucnit la bordul unui iaht. Paza de Coastă a trimis în zonă mai multe echipaje, care nu au mai putut salva vasul.

După mai bine de 12 ore de căutări, autoritățile au anunțat că șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt nule. Au supraviețuit doar cinci oameni - toți membri ai echipajului, care se aflau pe punte și au sărit în apă. Pasagerii, însă, dormeau în cabinele aflate pe puntea inferioară în momentul izbucnirii incendiului.

Încă nu se știe ce s-a întâmplat și care a fost cauza acestui foc mistuitor.

Presa americană scrie, pe de altă parte, că singura ușă pe care ar fi putut ieși pasagerii ar fi fost încuiată.

Ambarcațiunea, lungă de 23 de metri, era dedicată ieșirilor în larg pentru scufundări.

ACTUALIZARE. Cel puțin opt persoane au decedat, iar alte 26 sunt dispărute în urma incendiului și scufundării unei ambarcațiuni de agrement în apropierea Insulei Santa Cruz, în largul coastei Californiei, a anunțat un reprezentant al Pazei de Coastă din SUA, potrivit publicației The Boston Globe.

Echipele de căutare şi salvare au recuperat luni patru cadavre, a declarat, locotenent comandorul Matthew Kroll, reprezentant al Pazei de Coastă din SUA. Kroll a precizat că trupurile neînsuflețite recuperate prezintă indicii că înecul ar fi fost cauza decesului. Alte patru cadavre au fost descoperite ulterior pe fundul oceanului, în apropierea locului unde s-a scufundat nava.

Căpitanul Monica Rochester de la Paza de Coastă a avertizat că este improbabil să mai fie descoperite persoane în viață.

Autoritățile au anunțat că la bordul ambarcațiunii se aflau 33 de turiști și cinci membri ai echipajului. Cei din urmă au sărit în apă și au fost salvați de o altă ambarcațiune aflată în zonă.

Operațiunea continuă pentru căutarea celorlalți pasageri ai ambarcațiunii de aproximativ 23 de metri lungime.

„Este o ambarcațiune mare, știm că există numeroase victime”, a declarat Bill Nash, purtătorul de cuvânt al poliției din Ventura.


Știrea inițială:

Paza de Coastă din Statele Unite a anunţat luni că a lansat o operaţiune pentru salvarea a peste 30 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni care a luat foc în apropierea Insulei Santa Cruz, în largul coastei Californiei, relatează Mediafax. 

Ambarcațiunea Conception, care din primele informații este o barcă pentru scufundări, se află la aproximativ 30 de kilometri în larg. Ambarcațiunea se afla într-o croazieră de trei zile și urma să se întoarcă luni în portul din Santa Barbara.

Autorităţile au anunţat că la bordul ambarcaţiunii se află 34 de persoane, iar cinci persoane au fost salvate de către autorităţi.

Operaţiunea continuă pentru salvarea celorlalţi pasageri ai ambarcaţiunii de aproximativ 23 de metri lungime.

„Tot ce putem spune este că ambarcaţiunea a luat foc”, au transmis reprezentanţii Pazei de Coastă, citaţi de CNN.

incendiu-barca-california (1)
Foto: twitter.com/VCFD_PIO

Autorităţile au transmis că există mai multe victime în urma incendiului.

„Este o ambarcaţiune mare, ştim că există numeroase victime”, a declarat Bill Nash, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ventura.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri