Mesajul viral al unui comandant de la American Airlines pentru pasageri: „Voința mea este cea care contează”

Data publicării:
avion american airlines in zbor
De când călătoriile aeriene și-au revenit după pandemia de COVID-19, companiile aeriene s-au confruntat cu o creștere a incidentelor în care au fost implicați pasageri indisciplinați. Foto: Profimedia

Un videoclip cu comandantul unei aeronave American Airlines care transmite un mesaj pasagerilor a devenit viral, după ce discursul său a fost postat pe Instagram săptămâna trecută, relatează Insider.

„Fiți amabili unul cu celălalt, respectați-vă unul pe celălalt. Nu ar trebui să spun asta”, s-a auzit în difuzoare comandantul cursei. Clipul cu mesajul pilotului a fost postat de comedianta Anna Leah Maltezos și a fost vizualizat de peste 4,4 milioane de ori în șase zile.

Pe măsură ce pasagerii continuau să se îmbarce în avion, pilotul le-a reamintit să fie respectuoși cu însoțitorii de bord.

„Veți asculta ce au de spus, pentru că ei reprezintă voința mea în cockpit sau în cabină”, a spus el. „Și voința mea este cea care contează”.

El a spus că repetă aceleași lucruri pentru pasagerii „egoști și nepoliticoși”, la „fiecare zbor”.

„Așează-ți lucrurile. Nu le pune în calea altor pasageri. Pune gunoiul acolo unde îi este locul”, a mai spus comandantul.

Apoi s-a adresat pasagerilor care își foloseau telefoanele la volum maxim, fără căști.

„Ascultarea videoclipurilor în modul difuzor și vorbirea la un telefon mobil în modul difuzor? S-a terminat”, a atras el atenția. „S-a terminat în țara asta. Nimeni nu vrea să audă videoclipul tău”.

„Știu că tu crezi că este super interesant, probabil că este, dar este treaba ta, nu? Așa că ține-o pentru tine”, a adăugat el.

Ca mesaj de despărțire, el a mai spus că toți cei de pe scaunul din mijloc ar trebui să aibă acces la ambele cotiere. „Acesta este darul meu pentru tine”, a spus el.

Discursul său din videoclip a primit în mare măsură comentarii pozitive.

„Dacă ești jignit de acest discurs, felicitări, tu ești problema”, a comentat un utilizator de Instagram.

De când călătoriile aeriene și-au revenit după pandemia de COVID-19, companiile aeriene s-au confruntat cu o creștere a incidentelor în care au fost implicați pasageri indisciplinați. 983 de incidente au fost raportate în SUA, din ianuarie și până în iulie, potrivit Administrației Federale a Aviației.

Cercetările FAA arată, de asemenea, că incidentele din acest an sunt cu cel puțin 49% mai numeroase decât înainte de pandemie. În 2022, incidentele cu pasageri indisciplinați în Marea Britanie aproape s-au triplat din 2019, ajungând la 1.028, potrivit Sky News.

Anul acesta, pasagerii au deschis ușile avioanelor, au activat toboganele de urgență când avionul era pe aeroport, au lovit membrii echipajului, au amenințat că vor detona o bombă și au deturnat zboruri din cauza unor scandaluri care au avut ca subiect mâncarea servită.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri