Raport american: Importul de mașini, amenințare la adresa securității naționale. Reacția Angelei Merkel

Data actualizării: Data publicării:
Ivanka Trump At Womens Entrepreneurship Facility Launch
Foto: Guliver/Getty Images

Se ascut iar săbiile în relaţiile economice şi aşa tensionate dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană. Un raport al departamentului pentru Comerţ de la Washington a tras concluzia că importul de automobile este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Raportul a ajuns pe masa preşedintelui american.

President Trump And German Chancellor Angela Merkel Hold Joint News Conference In East Room Of White House
Foto: Guliver/GettyImages

Donald Trump are trei luni la dispoziţie să decidă dacă impune taxe vamale de 25% pentru importurile de maşini din Uniunea Europeană.

Producătorii germani vor fi cei mai afectaţi, de aici şi reacţia furioasă a cancelarului Angela Merkel.

„Suntem mândri de maşinile noastre, nici nu văd de ce n-am fi. Iar aceste maşini sunt fabricate şi în Statele Unite. Una dintre cele mai mari fabrici este în Carolina de Sud. De fapt, chiar cea mai mare fabrică BMW este acolo. Nu în Bavaria, în Carolina de Sud. Şi de acolo maşinile sunt exportate către China. Oare acele maşini sunt mai puţin periculoase pentru că în loc să fie construite în Bavaria sunt construite în Carolina de Sud? Acum ni se spune că au devenit un risc pentru securitatea naţională a Statelor Unite. Asta ne sperie”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri