Șoferul american de Uber care a ucis șase persoane și-a recunoscut faptele. Ce pedeapsă riscă

Data publicării:
sofer uber

Un șofer Uber din SUA a pledat vinovat la acuzațiile că a ucis șase oameni între cursele pe care le efectua în statul Michigan, în 2016. Jason Dalton este acuzat că a împușcat opt persoane, scrie The Guardian. Dintre cei opt, doar doi oameni au supraviețuit.

Atacurile au avut loc în decursul a cateva ore. Dalton era șofer la Uber și, înainte de câteva curse a oprit mașina și a împușcat mai multe persoane. După ce a fost arestat, bărbatul a susținut în fața polițiștilor că o „figură demonică” din aplicația Uber îl controla.

La proces, avocatul său l-a sfătuit să pledeze nevinovat, însă Dalton a refuzat. „Mi-am dorit să recunosc totul de ceva timp încoace”, a spus el, întrebat de judecător dacă pledează vinovat de bunăvoie.

Pentru că și-a recunoscut faptele, bărbatul riscă acum închisoarea pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Dalton, în vârstă de 48 de ani, a ucis patru femei lângă restaurantul Cracker Barrel, precum și un tată și pe fiul său de 17 ani, lângă un centru de vânzări de mașini.

O fată de 14 ani a fost împușcată în cap la restaurant, însă a supraviețuit, în timp ce a opta persoană împușcată de Dalton a fost rănită într-o zonă rezidențială de lângă Kalamazoo.

El nu a explicat în fața instanței motivele din spatele atacurilor. Dalton, tatăl a doi copii, nu avea cazier și lucrase ca asigurator înainte să devină șofer la Uber.

„Toată lumea vrea să știe de ce a făcut asta. Motivele sale ne bântuie mereu”, a declarat procurorul care se ocupă de caz, întrebat ce l-a împins pe Dalton să comită crimele.

Pentru că a pledat vinovat, Dalton ar putea fi condamnat fără să mai ajungă la proces.

La audierea preliminară, una dintre victime, Tiana Carruthers, care a fost împușcată de patru ori, în timp ce încerca să protejeze mai mulți copii de ploaia de gloanțe trase de Dalton, a depus mărturie pentru prima dată. Jason Dalton a avut o cădere nervoasă în timp ce femeia vorbea, iar polițiștii l-au încătușat și l-au târât afară din sala de judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri