SpaceX, compania aerospațiala a lui Elon Musk, vizată de o anchetă a Pentagonului. Obiectivul investigației

Data publicării:
SpaceX CEO Elon Musk Unveils Company's New Manned Spacecraft, The Dragon V2
Foto: Gulliver/Getty Images

Pentagonul va evalua certificarea vehiculelor de lansare ale SpaceX, compania spaţială a miliardarului Elon Musk, pentru a stabili dacă U.S. Air Force a respectat anumite recomandări, potrivit unui memo citat de Reuters.

Tesla Debuts Its New Crossover SUV Model, Tesla X
Foto: Guliver/GettyImages

„Obiectivul nostru este de a stabili dacă U.S. Air Force a respectat Ghidul de certificare a noilor furnizori de servicii de lansare atunci când a certificat modelul sistemului de lansare în cazul SpaceX Falcon 9 şi Falcon Heavy”, a afirmat inspectorul general adjunct Michael Roark din Departamentul Apărării.

Evaluarea va începe în luna februarie.

În luna decembrie, o rachetă SpaceX având la bord un satelit militar de navigaţie al SUA a decolat de la baza Cape Canaveral din Florida, marcând prima misiune de securitate naţională a companiei de transport spaţial.

Lansarea reuşită a reprezentat o victorie semnificativă pentru miliardarul Elon Musk, care a încercat timp de ani de zile să intre pe piaţa profitabilă a lansărilor spaţiale ale armatei, dominată de Lockheed Martin şi Boeing.

SpaceX a anunţat în ianuarie că îşi va reduce forţa de muncă cu circa 10%, dintr-un total de peste 6.000 de angajaţi, din cauza „provocărilor extraordinare din viitor”. Compania plănuiește în prezent un zbor spre Lună și apoi spre Marte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri