Unde va locui Kamala Harris. Istoria Observatorului Naval, reședința vicepreședinților SUA

Data publicării:
observatorul naval vicepresedinte sua
Observatorul Naval, reședința oficială a vicepreședinților SUA. Foto: Profimedia Images

Toată lumea știe că președintele Statelor Unite locuiește la Casa Albă, însă nu toți știu care este reședința vicepreședintelui Statelor Unite. Din 1977, fiecare persoană care a ocupat funcția de vicepreședinte a avut reședința la Number One Observatory Circle, scrie The New York Times.

Reședința este o casă victoriană în stil Queen Anne, construită în 1893 pe terenul Observatorului Naval SUA din Washington, DC, iar istoria sa este una fascinantă.

Inițial, casa a fost reședința șefului marinei SUA, însă, în 1966, după asasinarea președintelui John F. Kennedy din 1963, Congresul a adoptat o lege care stabilea „o reședință oficială pentru vicepreședintele Statelor Unite în districtul Columbia”, probabil din motive de siguranță.

observatorul naval
Observatorul Naval, înainte de a deveni reședința oficială a vicepreședinților SUA

În 1974, locuința a fost autorizată oficial pentru noul său scop, Congresul ocupându-se de costurile restaurării și mobilării sale. Înainte de această autorizație, vicepreședinții achiziționau fie o casă din Washington, DC, fie stăteau la hotelurile din apropiere. 

Deși reședința a fost pus la dispoziția vicepreședintelui în 1974, au trecut mai bine de trei ani înainte ca un vicepreședinte să locuiască acolo. Vicepreședintele Gerald Ford a devenit președinte înainte de a folosi reședința, după demisia președintelui Richard Nixon, iar primul vicepreședinte care a folosit casa, însă doar ca spațiu de divertisment a fost Nelson Rockefeller. Acesta avea deja o reședință în apropiere.

În total, șapte vicepreședinți au locuit acolo: Walter Mondale, George HW Bush, Dan Quayle, Al Gore, Dick Cheney, Joe Biden și Mike Pence. 

Reședința este reamenajată la fiecare patru sau opt ani pentru a fi pe gustul noului vicepreședinte care locuiește în ea.

Deși inițial casa nu avea piscină, fostul vicepreședinte Dan Quayle a instalat una în 1991, împreună cu o cadă cu hidromasaj și un spațiu pentru biliard. 

Schimbările l-au mulțumit și pe actualul președinte al Statelor Unite care a locuit în reședința respectivă în perioada mandatului lui Barak Obama. Joe Biden chiar i-a transmis lui Mike Pence că „vei fi încântat de piscină”.

În ultimii patru ani, familia Pence a găzduit aici o petrecere anuală la piscină pentru veterani.

În ceea ce privește designul arhitectural al Cercului Observatorului Numărul Unu, arhitectul Leon E. Dessez a fost vizionarul din spatele acestei case istorice. Exteriorul casei a fost lăsat nevopsit până în 1960, când cărămizile sale din teracotă au devenit de culoarea albă pe care o vedem astăzi.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri