Video Tancul „Moscova”: După ce le-a luat tancul foc, rușii au intrat cu el în apă pentru a stinge incendiul

Data actualizării: Data publicării:
Tanc rusesc lovit de ucraineni intră în apă
Tanc rusesc lovit de ucraineni intră în apă, în încercarea de a stinge incendiul izbucnit în turelă. Captură gif: Twitter/Ministerul ucrainean al Apărării

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video, surprinsă de o dronă, care arată încercarea disperată a echipajului unui tanc rusesc de a stinge un incendiu izbucnit în turelă, după ce blindatul a fost lovit de ucraineni: rușii încearcă astfel, fără succes, să intre cu tancul direct într-un râu din apropiere.

Conform surselor ucrainene, tancul a fost distrus în timpul unei bătălii pentru satul Novopropovka, în cadrul contraofensivei ucrainene din zona Robotîne-Verbove, care are ca scop spargerea liniei de apărare Surovikin și atingerea orașului strategic Tokmak.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce a fost lovit (sursele ucrainene vorbesc despre o mină antitanc specială, lansată de artilerie), turela tancului a fost cuprinsă de flăcări. Din imagini se observă flăcări care ies direct prin cele două chepenguri aflate deasupra turelei și folosite de membri echipajului pentru a intra sau ieși din tanc.

Tancul este văzut intrând în apă, fără ca incendiul izbucnit în turelă să fie însă stins. Conform unor surse ucrainene, tancul a fost lovit de o mină RAAM de fabricație americană, furnizată de SUA armatei ucrainene. Aceste mine sunt lansate cu ajutorul artileriei clasice și, odată căzute în teritoriul vizat, se activează după un interval de timp presetat.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri