„Timpul nu este de partea Rusiei”. Avioanele rusești vor rămâne blocate la sol în curând, spune ministrul german al economiei

Data actualizării: Data publicării:
Avion rusesc Su-30SM
Din cauza sancțiunilor, Rusia nu mai dispune de componentele necesare pentru a face „actualizări de securitate pentru aeronave și, ca atare, avioanele vor fi blocate la sol în curând”, potrivit ministrului german al economiei. Foto: Profimedia Images

Germania trebuie să lucreze și mai mult pentru a-și reduce dependența energetică de Rusia, dar sancțiunile occidentale continuă să provoace pagube pentru mașina de război rusească, a spus joi ministrul german al economiei Robert Habeck, potrivit Reuters.

„Economia Rusiei se prăbușește”, le-a spus Habeck parlamentarilor, adăugând că Germania și-a făcut datoria în acest sens, reducându-și exporturile spre Rusia cu 60% în luna martie și urmând să le reducă și mai mult în aprilie.

Statele aliate care au impus sancțiuni și-au redus exporturile spre Rusia cu 53% față de lunile precedente, în timp ce scăderea exporturilor în cazul țărilor neutre și proruse a fost de 45%, potrivit ministrului.

Germania vrea să devină o forță pe piața gazelor lichefiate după ce și-a schimbat radical politica energetică
Ministrul german al economiei a spus că timpul se scurge în defavoarea Rusiei pe măsură ce sancțiunile occidentale provoacă prăbușirea economiei ruse. Foto: Profimedia Images

Putin continuă să primească bani, dar timpul nu este de partea Rusiei, ci se scurge în defavoarea ei, a mai spus Habeck.

În urma sancțiunilor, Moscova nu mai are acces la componente esențiale pentru abilitatea sa de a continua războiul în Ucraina, a spus ministrul german, care a specificat că Rusia nu mai poate face „actualizările de securitate pentru aeronave și, ca rezultat, avioanele vor fi blocate la sol în curând”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri