Trump a fost amendat cu aproape un milion de dolari pentru că a chemat-o pe Hillary Clinton în instanţă din motive "frivole"

Data publicării:
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, vorbeşte la un miting de susţiere a unei candidate republicane.
Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Un judecător federal american i-a condamnat pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe avocata sa la o amendă de aproape un milion de dolari pentru utilizarea abuzivă a instanţelor după ce aceştia au intentat un proces descris drept "inutil" și "frivol" împotriva lui Hillary Clinton, pe care au acuzat-o de fraudă şi conspiraţie, scrie The Guardian.

"Avem de-a face cu un proces care nu ar fi trebuit să fie niciodată intentat, care este complet frivol, atât din punct de vedere factual, cât şi legal şi care a fost plănuit cu rea credinţă", a scris judecătorul John Middlebrooks în motivarea deciziei.

Amenda pe care Trump şi avocata sa, Alina Habba, trebuie să o plătească este de 937.989 de dolari şi 39 de cenţi.

În procesul intentat în martie 2022, Trump susţinea că Hillary Clinton a complotat cu mai mulţi oficiali din FBI, inclusiv directorul James Comey, înainte de alegerile din 2016, să inventeze legături între Trump şi Rusia.

Însă judecătorul a considerat că dovezile prezentate de Trump sunt false.

În plus, a remarcat acesta, directorul FBI, James Comey, nu l-a anchetat niciodată pe Trump, aşa că acuzaţiile erau fără fond.

"Consider că acuzaţiile reprezintă o tactică abuzivă. Plângerile au fost întocmite pentru a servi unei agende politice, nu pentru a remedia o situaţie prin care pârâtul a vătămat pe cineva", a mai scris judecătorul în motivare.

Donald Trump este un "pledant prolific şi sofisticat care foloseşte în mod repetat tribunalele pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici", a scris de asemenea judecătorul Middlebrooks.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri