Turcia anunță că a arestat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi

Data publicării:
baghdadi - captura bbc
Abu Bakr al-Baghdadi a murit aruncându-se în aer în timpul operațiunii forțelor SUA care voiau să-l captureze Foto: captură BBC

Turcia a capturat-o luni  în oraşul Azaz, din nordul Siriei, pe sora liderului grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat pentru Reuters un oficial turc de rang înalt, precizând că împreună cu ea au mai fost arestaţi soţul şi nora ei. Fratele ei, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit săptămâna trecută în urma unei operațiuni speciale a SUA efectuate în nord-vestul Siriei.

Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reţinută în urma unui raid în apropiere de Azaz, a spus oficialul turc, referindu-se la un oraş sirian controlat de turci în apropierea frontierei. Când a fost arestată, femeia era însoţită de cinci copii, relatează Agerpres.

„Sperăm să adunăm informaţii preţioase de la sora lui Baghdadi despre resorturile interne ale ISIS”, a declarat oficialul citat.

Reuters precizează totuşi că nu a putut verifica din alte surse dacă persoana reţinută de forţele turce este chiar sora lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer luna trecută după ce a fost încolţit de forţele speciale americane într-un tunel dintr-o locuinţă din nord-vestul Siriei.

Gruparea Stat Islamic a confirmat joi, într-o înregistrare audio postată online, că bărbatul ucis este Baghdadi şi a jurat răzbunare împotriva SUA. De asemenea, gruparea jihadistă a anunţat că succesorul fostului lider este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Liderii lumii au salutat moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, dar experţii în securitate avertizează că gruparea rămâne o ameninţare de securitate în Siria şi dincolo de hotarele acestei ţări.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri