Ankara îl convoacă pe ambasadorul grec după ce un turc a fost împușcat mortal la frontiera comună

Data publicării:
Punct de fontieră dintre Grecia și Turcia.
Ankara îl convoacă pe ambasadorul grec după ce un turc a fost împușcat mortal la frontiera comună. Foto: Profimedia

Ankara l-a convocat duminică la Ministerul Afacerilor Externe pe ambasadorul grec în Turcia, după ce un cetăţean turc a fost împuşcat mortal la frontiera cu Grecia, relatează dpa.

Părţii grece i s-a cerut să investigheze incidentul, să-i pedepsească pe criminali şi să ia măsuri de precauţie pentru a se asigura că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla, informează duminică agenţia turcă de ştiri Anadolu.

De asemenea, Turcia a precizat că-şi rezervă dreptul de a compensa victimele incidentului şi familiile lor.

Potrivit Anadolu, un bărbat de 43 de ani a fost împuşcat sâmbătă seară la frontiera greco-turcă de pe râul Meric în turcă şi Evros în greacă, în apropiere de satul Adasarhanli.

Autoritățile elene: Turcia ar trebui să-şi păzească mai bine frontierele şi să pună capăt activităţilor traficanţilor de fiinţe umane

Potrivit sursei citate, cei care au deschis focul erau persoane în civil de pe partea greacă.

Grecia a respins acuzaţiile legate de incident. Turcia ar trebui să-şi păzească mai bine frontierele şi să pună capăt activităţilor traficanţilor de fiinţe umane, se menţionează într-un comunicat a Ministerului grec de Externe de duminică.

Asta este ceea ce a transmis ambasadorul grec la Ankara cu prilejul vizitei sale la MAE turc.

Bărbatul a fost împuşcat în obraz şi a murit pe loc

Potrivit dpa, există mai multe variante privind modul în care s-a derulat incidentul, scrie Agerpres.

Anadolu a relatat, citându-l pe liderul local Emrullah Ozgun, că bărbatul de 43 de ani se afla împreună cu un prieten pe malul râului când s-a tras asupra sa. Bărbatul a fost împuşcat în obraz şi a murit pe loc.

Pe de altă parte, agenţia de ştiri turcă DHA relatează că a existat o dispută între persoane suspecte de trafic de migranţi. Victima şi un prieten încercau să scoată din apă o ambarcaţiune pe care o foloseau pentru traficul de migranţi când a izbucnit un conflict cu oameni în haine civile din partea greacă şi s-au tras focuri de armă, a relatat DHA, potrivit dpa.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri