Atenţionare de călătorie în Franţa. Perioada cu cele mai mari riscuri

Data actualizării: Data publicării:
General view of Paris
FOTO: Getty Images

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France  a anunțat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franței începând de luni, 24 iunie 2019 și până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Franța se pregătește pentru un val de caniculă fără precedent pentru luna iunie. Meteorologii anticipează că temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius săptămâna aceasta, ceea ce ar fi un record istoric pentru această lună, scrie BBC News.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a țării cu maxime așteptate în intervalul miercuri 26 iunie și vineri 28 iunie 2019. Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum și pentru departamentul Seine-et-Marne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Météo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france) și Ministerului francez al Sănătății (https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/article/episode-exceptionnel-de-canicule).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de circumscripția consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro,http://marsilia.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

În urmă cu o zi, MAE a emis o atenţionare de călătorie şi pentru Grecia, unde există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5), pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate în Peninsula Attica, Viotia, Insula Evia, Korinthia şi Argolida. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri