Sari la conținut

Campanie online cu pisici pentru rămânerea Marii Britanii în UE

Hashtag-ul „CatsAgainstBrexit” a devenit viral după ce sute de persoane au distribuit pe rețeaua de socializare Twitter poze cu pisici care își „exprimă” teama legată de schimbările care ar veni odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Printre mesaje se numără: „Nishi e îngrijorată că ridicarea unui zid între noi și UE îi va bloca raza de soare”, „Drusilla, precum clapele unui pian, știe că alb și negru pot exista împreună”, „CJ este îngrijorat că efectul asupra economiei ar putea duce la creșterea facturilor de utilități”, „Asta însemnă că dacă Marea Britanie iese din UE ar trebui să-mi prind singur mâncarea”.

Aceste mesaje au stârnit rapid reacția celor care doresc ieșirea din UE, astfel a luat viață campania „#PetsforBritain”, unde apar câini și pisici alături de mesajul : „Votați ieșirea”.


Vedeta campaniei ieșirii din UE este pisica deja celebră pe internet, Grumpy Cat, care apare alături conservatorul Daniel Hannan pe contul de Twitter al politicianului cu mesajul: „Am întrebat adevarat pisică Grumpy Cat ce părere are de campania #CatsAgainstBrexit. Nu a fost impresionată”.