Contre între Macron și Putin cu privire la protestele din Paris și Moscova

Data actualizării: Data publicării:
vladimir-putin-emmanuel-macron-paris-franta-kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Săgeți între Emmanuel Macron și Vladimir Putin, la întâlnirea pe care au avut-o în sudul Franței. Cei doi președinți au discutat câteva ore despre subiecte precum Siria și Ucraina, dar și despre rolul pe care Rusia trebuie să-l joace pe scena europeană.

Dacă Macron şi-ar dori o relaxare a relațiilor dintre Moscova și Occident, lucrurile stau altfel când vine vorba despre protestele de stradă din Paris și Moscova.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Știm cu toții de evenimentele provocate de mișcarea vestelor galbene. Din câte ştim noi, 11 oameni au fost uciși și 2.500 au fost răniți în timpul acelor evenimente, inclusiv 2.000 de polițiști. Nu vrem ca astfel de lucruri să se petreacă în capitala Rusiei și vom face tot posibilul pentru ca totul să se desfășoare respectând legea.”

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Am cerut în această vară ca libertatea de a protesta, libertatea de expresie, libertatea gândirii, libertatea de a participa la alegeri să fie respectate în întregime în Rusia. Domnul președinte a spus că au existat proteste violente în Franța și într-adevăr, unii protestatari și polițiști au fost grav răniți. Dar cel puțin Franța și-a respectat mereu nu doar Constituția și drepturile civile, ci și pe cele ale Consiliului Europei. Și fiecare francez poate apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar drepturile lor vor fi respectate. În Franța, protestatarii au putut participa liberi la alegeri.”

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri