Sari la conținut

Donald Trump, comparat cu Nicolae Ceaușescu

Val de contestare față de Donald Trump şi în Marea Britanie. Peste un milion şi jumătate de oameni au semnat o petiţie cerând retragerea invitaţiei adresate de Theresa May noului preşedinte american, în numele reginei Elisabeta a II-a. Ministrul de Externe de la Londra susţine însă că vizita acestuia în Regat nu trebuie anulată şi are un argument surprinzător.

Atât Nicolae Ceauşescu, cât şi Robert Mugabe (preşedintele din Zimbabwe, n.red.) au fost primiţi de Majestatea Sa, Regina. Preşedintele celui mai apropiat şi important aliat al nostru ar trebui să beneficieze de onoarea unei vizite de stat”, a spus ministrul Boris Johnson.

Donald Trump este așteptat pentru o vizită de stat în Marea Britanie, după ce premierul britanic a fost la Casa Albă săptămâna trecută. Theresa May a deschis șirul liderilor străini care vor veni în vizită la Casa Albă în Administraţia Trump.

Întâlnirea cu şefa Guvernului de la Londra i-a permis lui Donald Trump să arate care este politica externă pe care o va urma. Statele Unite vor să aibă o relaţie bună cu toate statele lumii, a spus preşedintele american. Nu e cert dacă se va înţelege bine cu Vladimir Putin, dar e sigur că relaţia cu Marea Britanie va fi şi mai bună ca până acum

Pe aceeași temă