Sari la conținut

Europarlamentarul misogin a primit replica: „Nu erai aici dacă nu era o femeie”

Suntem în 2017 și nu erai aici dacă nu era o femeie să te nască”, acesta a fost răspunsul unor membre ale Parlamentului de la Varșovia către europarlamentarul Janusz Korwin-Mikke. Acesta a declarat zilele trecute în plenul Parlamentului European că „femeile sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”.

Joanna Scheuring-Wielgus, parlamentar polonez, i-a spus conaționalului său că nu îi permite să jignească femeile din Polonia, din Europa sau din întreaga lume.

Livrezi sloganuri”, i-a răspuns la rândul său Janusz Korwin-Mikke.

Acesta este un stereotip din secolul al XXI-lea, că femeile au același intelect ca bărbații. Este un stereotip care trebuie distrus, pentru că nu este adevărat. Spuneți-mi o invenție a unei femei”, a continuat el.

Când o reporteriță i-a spus despre cercetătoarea poloneză Marie Curie, acesta a răspuns că nu e adevărat. „Nu, a fost Pierre Curie”, a replicat politicianul, continuând cu o listă a lucrurilor inventate de bărbați. „Chiar și feminismul a fost inventat de un bărbat”, a mai spus el.

Suntem în 2017 și nu erai aici dacă nu era o femeie să te nască”, i-a răspuns Joanna Scheuring-Wielgus.

Reprezentanţii Parlamentului European (PE) au anunţat joi după-amiază lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale europarlamentarului polonez Janusz Korwin-Mikke, după ce acesta a susţinut într-o dezbatere plenară că femeile ar trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii întrucât sunt „mai slabe, mai mici şi mai puţin inteligente”.