Grecia a închis granițele pentru cetățenii unei țări care se confruntă cu o revenire a epidemiei de COVID-19

Data publicării:
Grecia, Corfu
Grecia, Corfu FOTO: Getty Images

Grecia a anunţat duminică închiderea frontierei pentru cetăţenii din Serbia până la 15 iulie, din cauza focarului de coronavirus din această ţară, scrie Agerpres, care preia France Presse. Interdicția ar putea fi prelungită.

Grecia a luat decizia de a-şi închide graniţa pentru cetăţenii sârbi după ce a analizat date epidemiologice, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Aristotelia Peloni.

Interdicția este valabilă pentru toți cetățenii sârbi, cu excepția călătoriilor care nu pot fi amânate (de ex. profesionale, de afaceri), până pe 15 iulie și poate fi prelungită, dacă va fi cazul, scrie site-ul Ekathimerini.

Ministrul sârb de Externe, Ivica Dacic, a confirmat anunțul, mai scrie Ekathimerini.

Serbia a declarat vineri stare de urgenţă în capitala Belgrad, după ce aici s-a înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor de infecţii cu noul coronavirus din aprilie.

Grecia, care a înregistrat mai puţin de 200 de decese din cauza COVID-19, a lansat o campanie de stimulare a turismului, domeniu ce asigură un sfert din Produsul său Intern Brut.

La sosire, călătorii primesc un cod de bare după ce completează un formular în care acestora li se cere să precizeze ţara de origine şi ţările pe care le-au vizitat în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 6.000 de teste sunt efectuate zilnic aleatoriu printre călătorii care intră în ţară.

O turistă din România, care a mers în vacanță în insula Creta, a fost depistată cu coronavirus. Ea a fost pusă în carantină alături de un alt membru al familiei, la un hotel destinat acestor cazuri.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri