Incendiul de pădure de pe insula Thasos, pus parțial sub control. Avertismentul autorităților

Data publicării:
These images and video, captured on a webcam opposite Golden Bay on the island of Thassos, Residents of a village on the island of Thassos, in the north Aegean, show a large wildfire that broke out in a pine forest on the east of the island on Wednesday night (10August2022)
Flăcările au mistuit pădurile de pe insula Thasos. Foto: Profimedia

Incendiul care a făcut ravagii pe insula Thasos din Grecia a fost adus parțial sub control duminică. Autorităţile locale au avertizat însă că pericolul nu a fost înlăturat total, deoarece incendiul încă arde în mai multe locuri.

Patru avioane de stingere a incendiilor, cinci elicoptere, sute de pompieri, voluntari şi unităţi militare acţionează pentru eliminarea surselor incendiului, a precizat brigada de pompieri de pe insulă, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese, iar flăcările au făcut ravagii pe un teren impracticabil.

Peste 13.000 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări în Grecia în acest an, potrivit forţelor de apărare civilă.

Lunile de secetă, temperaturile ridicate şi vânturile puternice au creat condiţii favorabile producerii incendiilor, au declarat meteorologii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri